Kroner og broer

En bro er en tannrestaurering som kan brukes til å erstatte én eller flere tenner.

Bro:

En bro er en tannrestaurering som kan brukes til å erstatte én eller flere tenner.

Dersom én eller flere tenner mangler kan disse i en del tilfeller erstattes ved hjelp av en bro.  Tannlegen sliper og former til nabotennene, som skal fungere som feste for broen. Det tas deretter et avtrykk eller et scann før de slipte tennene dekkes med en midlertidig bro. Etter 1-2 uker er den permanente broen ferdig og kan sementeres fast på tennene. Broens farge og fasong er tilpasset de andre tennene og resultatet blir derfor pent.

Det finnes flere ulike typer broer og disse har forskjellige egenskaper når det gjelder styrke og estetikk. De to vanligste typene er zirkonium (gjennomgående hvite) og broer med en innerkjerne av metall med porselen brent utenpå.

Krone:

En krone er en tannrestaurering som brukes dersom tannen er så skadet at den ikke kan repareres med en fylling. For å lage en krone, må det som er igjen av tannen slipes og formes til. Det tas så et avtrykk før den slipte tannen dekkes med en midlertidig krone. Vi skanner tannen og sender skannet digitalt til tannteknikker.  Etter ca. 7-10 dager er den permanente kronen ferdig og kan sementeres på plass.  I samarbeid med tannteknikker tilbyr vi et utvalg av materialer vi velger ut ifra ønskelig estetikk og styrke.